Vanaf 11 november 2019

NIA cursus Kleuradviseur - vanaf 11 november (korting voor leden BNS Crisp)

CURSUS KLEURADVISEUR

Marie-Gon Vos is een van de bekendste stylisten van Nederland, met klanten als Karwei, Histor, Landal GreenParks, VT Wonen&Design beurs, Pottery Direct, Tica, diverse magazines en vele particulieren. Samen met de NIA ACADEMIE heeft Marie-Gon een cursus ontwikkeld waar kleur en advies centraal staan. Een juist kleuradvies – bijvoorbeeld binnen een architectonisch plan of stylingconcept - is essentieel om een project te doen slagen. In deze training leer je het professioneel toepassen van kleur in interieurs, met precisie, met verfijning, in nuances.

KLEUR IS COMPLEX

Voor een evenwichtig kleuradvies weeg je allerlei verschillende aspecten mee. Los van persoonlijke kleur- en sfeervoorkeuren van opdrachtgevers - die bij een intake natuurlijk worden geïnventariseerd - zijn er nog legio zaken te noemen. Zoals beïnvloeding van de ruimte door kleurgebruik. Of het benadrukken van de functie van een ruimte. En emotionele en culturele kleurassociaties. Kortom, een goed kleuradvies kan complex zijn en als professional moet je uitgerust zijn met smaak, intuïtie, kennis en kunde.

WAT LEER JE IN DEZE CURSUS?

Kennismaking met NCS-kleursysteem • Toepassen van kleur in de ruimte • beïnvloeding van de ruimte d.m.v. kleur • huiswerk = Een kleurplan maken • Werken met de NCS-kleurenwaaiers • Kleurcontrasten • Motivatie- en presentatie-oefeningen • Commerciële vaardigheden in de vorm van mondelinge toelichting op kleuradvies.

VAN INTUÏTIE NAAR MOTIVATIE

In deze cursus komt het motiveren van jouw kleuradviezen uitgebreid aan de orde. Dit aspect is namelijk cruciaal naar je opdrachtgever toe. Vaak vertelt je intuïtie dat 'het goed zit', maar hoe breng je dat buikgevoel over aan de klant? Om die klant te kunnen overtuigen en om jouw eigen keuzes te motiveren moet je je advies goed onderbouwen en de theorie van kleursystemen kennen. Dit alles ontwikkel je in deze training.

Leden van BNS Crisp krijgen 10% korting op deze cursus, vraag je kortingscode aan voor je je inschrijft via nia.academie.office@gmail.com

Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op de website van NIA.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dé beroepsvereniging voor Nederlandse stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden