17 november t/m 2 december 2018

Parfum Varken - 17 november t/m 2 december

De geur van varkensmest zorgt in sommige gebieden in Noord-Limburg voor overlast. Zou je de geur van varkens ook om kunnen zetten in een verkoopbaar concept? Kunstenaar Cathalijne Smulders en geurontwerper Tanja Schell onderzochten met boeren en omwonenden de geuren op en rond de varkensboerderij en realiseerden Parfum Varken. Een expositie met een verkoopbaar geurkunstwerk in oplage, geursessies én excursie op zaterdag 24 november. 

Meet the makers, lancering parfum & excursie 24 november
Op zaterdag 24 november wordt Parfum Varken gelanceerd. De expositie bestaat uit een video-installatie van Cathalijne Smulders en een geurkunstwerk van geurontwerper Tanja Schell. Zij creëerde een olfactorische vertelling, geïnspireerd op de waarnemingen op en rond verschillende varkenshouderijen. Het parfum bestaat uit een balm op basis van varkensreuzel met de geur van huid en impressies van de omgeving. "Door het aanbrengen van de balm wordt de gebruiker verleid niet alleen zichzelf, maar ook het varken aan te raken."
De balm is gevat in een vaatje van handgemaakt keramiek, een ontwerp van Mariska Koolen.

De lancering vindt plaats in de pop-uplocatie van Museum van Bommel van Dam aan Keulsepoort 2, Venlo. Aansluitend start een excursie naar een varkenshouderij om samen met de kunstenaars te ruiken en te praten. Meld je aan via call@vanbommelvandam.nl. Kosten zijn 15 euro per persoon, contant te betalen op de dag zelf.

Expositie en geursessies
In Keulsepoort 2 is van 17 november tot 2 december Parfum Varken te zien en te ruiken. De geursessies vinden plaats op zaterdag 1 december om 11 uur (met Cathalijne Smulders), en op zondag 2 december om 15 uur (met Tanja Schell). Inschrijving op volgorde van aanmelding via call@vanbommelvandam.nl. Bezoek aan de tentoonstelling en deelname aan de geursessies is kosteloos.

Meer informatie:

https://www.vanbommelvandam.nl/nl/nieuws/presentatie-parfum-varken

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dé beroepsvereniging voor Nederlandse stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden