Didy Schutte vertelt hieronder haar eigen verhaal over het project dat zij gedurende twee jaar heeft gerealiseerd in Afrika. Twee luxe kampen mocht zij daar ontwerpen en inrichten. Didy is interieurstylist en geeft onder de naam Di-Design advies op maat aan particulieren en bedrijven.

"Begin februari van 2016 ben ik naar Afrika vertrokken om in Botswana een lodge op te zetten; Koro River Camp in Kwa Tuli Private Game Reserve in het Central Tuli Block aan de Limpopo River tussen Zuid Afrika en Botswana.
Dit is een luxe tented camp (5 sterren niveau) voor totaal 18 gasten met alles erop en eraan, zoals een receptie/shop, een lounge tent, een maintent met een bar, bibliotheek, een kleine conferentieruimte en een wellness/massage-ruimte.

Elke ‘hotelkamer’ bestaat uit een slaaptent (afm. 6 x 6 meter) met een aparte badkamertent voorzien van dubbele wastafel, toilet, bad en douche, een royaal dek voorzien van lounge meubilair, een buitendouche en een plunge pool (een klein zwembad om af te koelen).

Nadat ik in 2015 de ontwerpen van het totale kamp had gemaakt, werd mij gevraagd om tijdens de bouwperiode aanwezig te zijn; de inkopen te regelen van het meubilair, de decoraties en de kunst en tevens een deel van de begeleiding op mij te nemen. Dat gehele proces zou 3 tot 5 maanden in beslag nemen maar dat is behoorlijk uitgelopen. In totaal ben ik 9 maanden in Afrika geweest. En om de laatste puntjes op de i te zetten ben ik op 28 februari 2017 nog voor 6 weken terug geweest.

Ik heb een super tijd gehad maar het was ook een enorme klus. Naast de inkopen van het meubilair heb ik ook alle inkopen gedaan voor het inrichten van een professionele keuken, de inventaris voor de gameviewer (de ‘safari’ auto’s), en ook een groot deel van de marketing, met deelname aan de WTM in Kaapstad (de toeristische beurs waar de vakspecialisten inkopen voor hun klanten), huisstijl, et cetera. Kortom het complete plaatje van A tot Z om Koro River Camp straks met succes in de markt te kunnen zetten.

Vanuit Kaapstad heb ik veel kunnen regelen en tussendoor reisde ik naar Botswana.

Ik was dagelijks op de bouw aanwezig om te assisteren, vragen te beantwoorden, adviezen te geven en nog veel meer en dat betekende vooral hard meewerken. Vaak onder zeer warme omstandigheden, dagen van 42 graden waren geen uitzondering.

Van het gehele proces heb ik een blog bij gehouden; de bouw, alle belevenissen, wetenswaardigheden over Botswana, haar bevolking, over de dieren, de insecten, de bomen, noem het maar op. Voor diegene die het leuk vinden om mijn avontuur te lezen, verwijs ik naar mijn blog op mijn website www.di-design.nu, het complete verhaal met vele foto’s van ‘the making of Koro River Camp’. Je moet er wel even de tijd nemen, het zijn in totaal 29 hoofdstukken. Ach, lekker voor een druilige zondagmiddag, zou ik zeggen.

Je kunt hier de website van de lodge bekijken: www.the-africa-experience.com