Hagar Valbracht vertelt hieronder haar eigen verhaal over de verrassingsmetamorfose die zij mocht realiseren in de zomer van 2015. Hagar is keurmerkstylist en eigenaresse van Stijlkamer 4 van waaruit zij haar opdrachtgevers helpt met het vinden van hun eigen stijl.

"Vlak voor de zomervakantie werd ik gebeld door Hans, of ik hun begane grond eens flink onder handen wilde nemen. Uiteraard, heel graag zelfs! De voorwaarden werden gesteld; een nieuwe indeling, een kleurenplan, nieuwe meubels, verlichting, genoeg plek voor het kerstdiner met 21 man en een werkplek voor Marga. Hiervan moest Hagar een thuis maken. De realisatie zou moeten plaatsvinden tijdens de herfstvakantie in vier dagen. Belangrijkste voorwaarde: Marga, zijn vrouw, mocht niets weten... 

Het was een uitdaging om met de vormgeving van het huis, de stijlenmix en de wensen uiteindelijk één wereld te maken. Met het verrassingselement in de opdracht werd het extra spannend.
Omdat de werkplek van creatieve Marga een belangrijk onderdeel van het plan zou worden, ben ik bij haar op bezoek gegaan in de winkel waar ze haar eigen producten verkoopt. Ik probeerde het gesprek zo te sturen dat ik de juiste info kreeg over wat haar aansprak, zodat ik dit mee kon nemen in het plan.
Nadat het definitieve ontwerp was gekozen, ontwierp ik meubels op maat, maakte ik afspraken met alle betrokken partijen en ging inmeten, aansturen, kleuren en structuren bepalen. Daarna snel de deur weer uit voordat ze terug kwam. Het liep het allemaal vlot en lekker! Hans wist wat hij wilde en met de juiste input kwam hij terug met mooie keuzes. Ik zocht leveranciers en ik stelde daarnaast een aantal meubels en items voor van Marktplaats. We deden allebei ons eigen deel en dat werkte goed. De definitieve bank werd in 2 dagen tijd gekocht, ook dat was een logistiek gegoochel met stalen en afstemmen, maar het lukte! De gekochte spullen werden opgeslagen bij familie, een paar stoelen bij mij in de studio, het werd een spel van levertijden en tijdsdruk. Alles ging goed, Marga had niets door. 

Toen brak de herfstvakantie aan! De familie zou een paar dagen naar London gaan. Voor Marga was het een ochtend waarop iedereen op tijd in de auto moest zitten zodat ze het vliegtuig zouden halen. Wat ze niet wist, was dat we met een hele ploeg en een hele planning om de hoek stonden te wachten tot ze echt weg waren. Daarna zijn wij gaan knallen! 

Alles werd opgeruimd en in dozen gedaan en nog geen uur later werden de muren gedrild, om de nieuwe entree van de hal naar de woonkamer te realiseren. En alles lukte... Oké, 1 dingetje niet, het behang was niet op tijd, maar ook dat werd gelukkig snel gefikst! 

Na 3 dagen zwoegen door familie en vrienden, was ik aan de beurt. Ik mocht alles uitpakken, op zijn plek zetten en de finishing touch doen. En zo werd het ook mijn kadootje. Midden in de nacht kwamen ze terug, wij stonden in de keuken, in het donker en het was echt spannend. Het zal je gebeuren dat je thuis komt en je hebt geen idee wat je te wachten staat.
Ze was er blij mee, en Hans ook. De volgende dag kwam ik Marga tegen en ik vroeg hoe het met haar ging, ze zei: “Ik ben naar bed gegaan en ineens werd ik midden in de nacht wakker, ik ben naar beneden gegaan en ik heb op elke plek gezeten.“ 

Op eerste kerstdag kreeg ik een whatsapp met een foto van het kerstdiner: "Het Past!"

Fotografie: Kooifotografie | Meubelmaker: Intri


Fotografie: Kooifotografie | Meubelmaker: Intri


Fotografie: Kooifotografie | Meubelmaker: Intri


Fotografie: Kooifotografie | Meubelmaker: Intri


Fotografie: Kooifotografie | Meubelmaker: Intri


Fotografie: Kooifotografie | Meubelmaker: Intri