BNS Crisp lid en interieurstylist Klaske de Haan deelt haar verhaal over de totstandkoming van Stadslogement Westersingel in een prachtig oud grachtenpand. Het pand heeft acht jaar leeg gestaan voor zij er met haar partner grondig ging verbouwen.

"Passie voor wonen en interieur...  Dat kan dus alle kanten op en kent vele vormen blijkt nu!

Het begon allemaal vanuit de passie voor het vak in 2008 met de opleiding binnenhuisarchitectuur en interieurstyling bij de Interieuracademie. Een mooie opleiding om de eerste stappen te zetten richting het opzetten van een eigen bedrijf. Een droom kwam uit: Woonstyl werd geboren!

De eerste opdrachten kwamen binnen en het was erg leuk om nu professioneel de wensen van klanten te kunnen uitwerken. In deze tijd ben ik ook met –toen nog- Crisp in contact gekomen en heb ik me hierbij aangesloten. Het is een fantastische organisatie om je als professional te (blijven) ontwikkelen!
Om de raakvlakken met de verkopende woningmarkt te bedienen heb ik de opleiding voor verkoopstylist met veel plezier gevolgd bij House of KIKI en als aanvulling daarop de woningfotografie mij eigen gemaakt. Door de opdrachten voor woningfotografie kreeg ik contacten met makelaars en ook dit is een zeer boeiende tak van sport. Hierdoor geprikkeld ben ik ook de opleiding voor kandidaat makelaar gaan volgen.

Kortom erg mooie uitdagingen, leuke opdrachten en vele woningen gezien die allemaal mooie jaren in het interieur vak brachten!

In 2013 kwam er een fantastische privé uitdaging, we gingen verhuizen naar een prachtig grachtenpand (1870) in het centrum van Sneek. Hier kon ik ook behoorlijk wat passie in kwijt! Er moest nogal wat verbouwd en gemoderniseerd worden na jaren van achterstallig onderhoud.

Toen we ons privé gedeelte verbouwd hadden, bleef er een mooie ruimte over om een gastenverblijf in te realiseren. Het leek me erg leuk dat er meer mensen konden meegenieten van ons mooie pand en prachtige plekje in Sneek. Vele gasten wisten al snel Stadslogement Westersingel te vinden en waren erg enthousiast! Toen zich in 2015 de mogelijkheid voordeed om ook de andere helft van het pand te kopen hebben we deze kans gepakt en na een winter hard werken en verbouwen waren we in het voorjaar van 2016 klaar met de 4 extra accommodaties! Het was een hele klus, het pand had bijna 8 jaar leeg gestaan. Maar wat was het een fantastische uitdaging om het leukste project tot nu toe voor jezelf uit te mogen voeren!

Nu, na een jaar met heel veel plezier en veel gasten in Stadslogement Westersingel ga ik afscheid nemen van Woonstyl. Dit omdat ik mij helaas niet meer voor de volle 100% in kan zetten voor mijn opdrachtgevers door tijdgebrek. Maar gelukkig kan ik de passie doorgeven door de gasten te laten genieten van het interieur en pand als ze bij ons logeren. Met grote regelmaat hoor ik van de gasten dat ze geïnspireerd zijn geraakt! Altijd weer een geweldig compliment. Zo blijf ik toch verbonden met het prachtige vak!"