BNS Crisp interieurstylist Rianne Landstra heeft het stadse leven verruild voor een monument in Harlingen. In Harlingen heeft zij inmiddels een Short Stay verblijf én een concept store gecreëerd. Haar Short Stay en haar winkel heten NRDRHVN91, een mooie naam die verwijst naar het adres.

"Weg liefdes, vrienden, leven, luxe & zekerheid, AMSTERDAM... Na 35 jaar Watergraafsmeer bedacht ik in de nazomer van 2015 dat ik mijn hart hier achter zou laten.

Wat voor de hand liggend zou zijn, Bali, NYC of Capetown werd voor mij de Afsluitdijk, extreme luchten, het licht & 't Wad: de haven van Harlingen. Midden in Harlingen aan de Noorderhaven kocht ik een monument uit 1679. Een roodstenen Monument uit 1679 met klokgevel, een ommuurde binnentuin en een tuinhuis, het voelde na Amsterdam als zijn in ’t Open Luchtmuseum.

Het monumentale rococo huis met de heel hoge witte ornamenten plafonds, de hoge trappen en een ijskoude, heel lange marmeren gang dat stond al. Maar er was meer. De tuin werd meteen leeggehaald, ik wilde weer mijn eigen oase maar dan hier. Voor het tuinhuis achterin bedacht ik eerder er een orangerie van te maken; een overblijfplaats voor planten want het heeft een prachtige groene tegelvloer, dan weer bedacht ik het als studio of werkplek. Uiteindelijk werd het een ShortStay Appartement. En uiteindelijk is het gewoon het best bewaarde geheim van Harlingen.

Want hoe heerlijk is het om naar of van de eilanden {Vlieland & Terschelling} hier te overnachten, te lopen langs 't Wad en te genieten van de meest bijzondere luchten. Het licht hier is fenomenaal.

De materialen voor de renovatie stonden voor mij vrijwel meteen vast, beton voor de badkamer, een gietvloer, blauwstaal voor de deuren en Harlinger witjes, want ik wilde graag iets origineel Fries. De ruimte bestaat uit twee verdiepingen samen ongeveer 50 m2.
Beneden besloot ik de prachtige oude groene vloer gelijk in te wisselen voor een grijze gietvloer, helaas uit nood geboren door ontbrekend leidingwerk.

Ook plaatste ik midden in de ruimte een eiland met een heel hoge wand, helemaal bekleed met Harlinger witjes. Juist dat werd met verbazing bekeken. Een actief eiland waar je kunt eten & koken maar ook kunt lezen, borrelen en aan de buitenkant tv kijken.Het is het hart van het huis. Achter een blauw stalen deur bedacht ik de douche en wc.
De originele trap is kaler geschuurd, de zolder met de oude juffertjes werd grijs geschilderd. En er kwam een megagroot dakraam. Ik vond een roodkoperen kaasbak, op een veiling, dat werd de wasbak. En nu staat het!

Voor mij was de samenwerking met de aannemer wel even wennen want “foar my is goed net best genoch”!

Naast deze ShortStay opende ik ook in de oude gewelvenkelder in t souterrain een Conceptstore; een smeltkroes van creativiteit, iedere keer met wisselende collecties & unique pièces.

Veel van mijn klanten komen uit Amsterdam,Den Haag en Rotterdam. Maar daarnaast rol ik er hier ook redelijk in.
Ik heb inmiddels de aanzet en vorm bepaald van een nieuw Hotel in Harlingen en ook mijn 'Quick Scan' adviezen lopen goed.

Mijn koffers zijn uitgepakt, mijn hart gevuld met liefde….NRDRHVN91 StayOK!"