Wat is BNS Crisp?

BNS Crisp is de beroepsvereniging voor de Nederlandse stylist in de volgende domeinen; interieurstyling particulier en zakelijk, vastgoedstyling en groenstyling

BNS Crisp, de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten, bestaat in 2019 al weer 10 jaar. Opgericht in 2009 en al snel uitgegroeid tot een professionele belangenbehartiger van stylisten. Vanaf de start met een duidelijke focus op interieurstyling (particulier) en vastgoedstyling. Eind 2018 zijn hier de domeinen zakelijke interieurstyling en groenstyling aan toegevoegd.

De veranderende maatschappij en de toenemende behoefte van bedrijven en particulieren op het gebied van styling in de meest brede zin van het woord, vraagt om een aanpassing in onze dienstverlening. De grenzen tussen wonen, werken en leven vervagen en de behoefte aan bijvoorbeeld ‘groen’ is in iedere leefomgeving alleen maar toegenomen.

Kortom, het is tijd om de focus te verleggen om zo voor potentiële leden beter te kunnen programmeren en voor klanten van leden (particulier of zakelijk) de keuze voor de juiste stylist verder te vereenvoudigen.

BNS Crisp is er speciaal voor stylisten die professioneel met hun vak omgaan. Die styling niet zien als uit de hand gelopen hobby, maar als erkend beroep. Die bij willen blijven als het gaat om vakkennis en daarom trainingen/workshops volgen en lezingen bijwonen om die kennis te vergroten en op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. BNS Crisp draagt daaraan bij en zorgt voor inspiratie, informatie, interessante bijeenkomsten en een uitgebreid netwerk van en voor ervaren stylisten.

Lees hier alles over de mogelijkheden en de voordelen van het lidmaatschap van BNS Crisp

Maar ook voor leveranciers en retailers (groot- en kleinschalig) die zich realiseren dat de inzet van een regionaal gevestigde professionele stylist hun bedrijf verder kan brengen en er een mooie samenwerking in gang kan worden gezet.

Lees hier alles over de mogelijkheden om samen te werken
Bert-Jan van der Stelt- Branchespecialist Wonen, INretail

"BNS Crisp vervult een belangrijke rol in de professionalisering en integratie van de stylist. En dat is nodig gezien de populariteit van het vak. De komende jaren zal het aantal stylisten flink toenemen en dan is het goed dat er een beroepsverenging is die als vertegenwoordiger van deze beroepsgroep kan optreden. Interieurstylist en retailer kunnen elkaar enorm versterken. INretail werkt daarom samen met BNS Crisp om haar leden, de woonretailers, zo goed mogelijk met interieurstylisten te laten samenwerken. Dit gebeurt op een prettige manier en met respect voor elkaars positie in de keten."

- Bert-Jan van der Stelt- Branchespecialist Wonen, INretail
Alef Aalfs, directeur VastgoedPRO

"Als directeur van VastgoedPRO, een beroepsorganisatie voor makelaars en taxateurs, weet ik als geen ander hoe belangrijk styling is bij het verkoopproces van een woning. Het creëren van een beleving, een sfeer, een gevoel dat uiteindelijk de emotie raakt van een potentiële koper. De toegevoegde waarde voor zowel makelaar als verkoper zit hem in een vlotter verkoopproces en een over het algemeen hogere prijs met dank aan de stylist"

- Alef Aalfs, directeur VastgoedPRO
Jan Mes, directeur VastgoedCert, hét kwaliteitsregister van makelaars en lid Commissie van Toezicht Keurmerkstylist

"Stylisten van BNS Crisp kunnen aan makelaars substantiële meerwaarde bieden bij het verkoopproces van woningen. Door hun opleiding, ervaring en kennis van internationale trends op het gebied van inrichting, vormgeving en design kunnen ze met vakkundige presentaties de verkoop bevorderen. Veel makelaars (en woningeigenaren!) hebben hiermee reeds hun voordeel gedaan"

- Jan Mes, directeur VastgoedCert, hét kwaliteitsregister van makelaars en lid Commissie van Toezicht Keurmerkstylist
Anne-Marie Burger, Centre Manager De Woonindustrie

"De samenwerking met BNS Crisp dateert van 2009. Vanaf de start een bevlogen initiatief, dat gaandeweg steeds professioneler werd. Eén van de vele initiatieven die we samen met BNS Crisp hebben ontplooid is de stylistendag die twee keer per jaar plaatsvindt tijdens onze vakbeurs. We zijn er trots op deze dag samen met BNS Crisp te mogen organiseren en in De Woonindustrie de deelnemende stylisten te mogen ontvangen. Ik zie BNS Crisp als een fijne en inspirerende relatie waarmee het goed samenwerken is!"

- Anne-Marie Burger, Centre Manager De Woonindustrie