7 vragen aan Rianne Landstra

BNS Crisp heeft als vereniging een grote diversiteit aan leden, ze hebben hun eigen specialiteiten in bijvoorbeeld vastgoed- of interieurstyling. Maar natuurlijk ook hun eigen werkwijze. Deze keer lichten we Rianne Landstra er voor je uit.

5 vragen aan Rianne Landstra

 1. Wie?
  Ik werkte voor Marcel Wolterinck en Piet Boon, voor wie ik de styling deed. Zogezegd was ik de vrouw achter de schermen, maar tegenwoordig werk ik als interieurontwerper onder mijn eigen naam. Ik ben enthousiast, gedurfd en denk internationaal in een combinatie van antiek, etnografica en moderne kunst.
  De lijst met projecten is groot van privé clienten in Zuid Afrika, Portugal of Oostenrijk naar bedrijven zoals Argos Oil Rotterdam, winkels BadenBaden in Amsterdam of restaurant de Paskamer en De Kas in Amsterdam.
 2. Woonstijl?
  Mijn woonstijl 'beperkt' zich eigenlijk tot 'Too much perfection is a mistake'. Dat is voor mij keuzes maken in kleur, materiaal en sfeer.
  Meestal kies ik er max. 4 per ruimte of per project. Daarmee creëer je rust en ruimte. Ook vind ik dat het huis de reis van je leven weergeeft dus mooie combinaties van moderne kunst, zwart-wit fotografie en antiek. Deze spreken mij bijzonder aan, bij mij hoef je niet op nieuw te beginnen.
  En zo gaan we geselecteerd verder met wat de klant opgebouwd of verzameld heeft. Mid-century/Eclectique zonder dit zou ik geen project kunnen inrichten.
 3. Doel?
  Mijn doel is mijn opdrachtgever gelukkig maken. Samen het huis/kantoor/restaurant doorlopen en bepalen wat er anders kan, beter, ruimer of juist rustiger. Of misschien juist een aanvulling maken bij de collectie die de opdrachtgever verkoopt.
  Dat kan bestaan uit een kleuradvies, een compleet interieur ontwerpen maar ook een kantoor,winkel of restaurant. Het moet een unique project zijn, geen van mijn interieurs is hetzelfde. Uiteraard ook persoonlijk ,enthousiast en betrokken. Persoonlijk betekent ook mijn verhuizing van Amsterdam naar Harlingen, ik zie dit als een uitbreiding van mijn werkzaamheden. Want de combinatie van wonen aan de haven tussen zeezeilers en dit alles vlakbij het wad en het strand. En niet te vergeten mijn nieuwe B&B NDRHVN91, dit is ook een onderdeel van de nieuwe werkzaamheden die ik daar ga starten en openen in februari. Dit alles voelt voor mij heel bijzonder.
 4. Inspiratie?
  Mijn inspiratie is zuiver mijn gevoel. Met daarbij alles wat ik tegenkom. Dat kan een prachtige nieuwe verfwaaier zijn met transparante kalkkleuren of de stoffencollectie van Barbara Osorio, maar ook de natuur met prachtige kleuren van het Wad of de beroemde Friesche luchten. Daarnaast reis ik veel en bezoek veelvuldig antiekmarkten, beurzen, eindexamenexposities, popupstores en natuurlijk restaurants en hotels.
  Juist in hotels kom je vaak de meest verassende combinatie tegen. In Amsterdam is dat voor mij het Conservatorium Hotel van Pierro Lissoni, een mix van vintage, design en comfort met een maximale service. Of Hotel Du Petit Moulin in Parijs van Christiaan Lacroix. No is not an answer!
 5. Trends?
  Mijn gedachte bij het woord trend is dat het wederom persoonlijk moet blijven. Een interieur waar je je comfortabel in kunt voelen en waar actief gebruik van gemaakt wordt. Voor nu is dat in kleur de sferische zachte kleuren. Dat wil zeggen dat de verf een fluwelen uitstraling heeft, dat de stoffen verwassen geruwd of aaibaar zacht aanvoelen en dat er mooie onopvallende details zijn.
  Maar ook dat nieuwe materialen zoals messing, leer en staal hiermee gecombineerd worden.
  Ontwerpers die ik bewonder zijn Marcel Wolterinck, Axel Vervoordt en Kate Hume maar daarnaast ook Studio Di More en Antonino Sciortina.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden