DDA genomineerden bij DDW

Vorige maand werden de genomineerden van de Dutch Design Awards (DDA) bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt op 24 oktober tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.

In totaal zijn er 24 genomineerden in zes categorieën geselecteerd.
Bij de categorie 'Product' zitten er twee interieurproducten bij:

- de RvR Chair van Dirk van de Kooij.
Hij werd bekend met de Endless Chair (2010) en geeft daar een vervolg aan met de RvR Chair, de eerste 3D-geprinte geprinte stoel ter wereld. Waar destijds het ontwikkelen van een nieuwe techniek vooropstond, is er nu een functionele stoel ontworpen: stapelbaar, uitgerust met armleuningen, en vervaardigd van 100% gerecycled kunststof. De techniek maakt het inmiddels mogelijk deze stoel uit één stuk gebogen te printen.

- lamp Shylight van Studio Drift
Deze bewegende lichtinstallatie, ontworpen door Lonneke Gordijn en Ralph Nauta (Studio Drift) combineert natuur en techniek op poëtische wijze: licht valt uit zijn cocon, opent zich en zweeft naar beneden dankzij een systeem van verfijnde technologie. De kelken zijn gemaakt van zijde; ingenieuze robotica laat de Shylight voortdurend op en neer bewegen. Een film (05:59 min.) over dit zeer indrukwekkende project is hier te zien. De installatie werd aangekocht door het Rijksmuseum te Amsterdam.

Bij de categorie 'Young Designers':
- lamp 'Ambio' van Teresa Van Dongen.
Natuur en wetenschap staan centraal in het werk van Teresa van Dongen. De ontwerpster, in 2014 cum laude afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven, wil een brug slaan tussen natuur en wetenschap en design. Ook in haar projecten komen die disciplines samen. Haar ‘levende lamp’ Ambio werd genomineerd voor diverse prijzen; momenteel is ze betrokken bij de ontwikkeling van een lamp die werkt op bioluminescentie.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden