Een dagelijkse dosis Dutch Design!

Behoefte aan een dagelijkse dosis Dutch Design, architectuur, e-culture, grafische vormgeving, mode & textiel, product design en ruimtelijke vormgeving? Met de app Dutch Design Daily ontvang je iedere dag een inspirerend project op je smartphone. Op maandag 16 maart organiseert Pakhuis De Zwijger de eerste live editie in de Grote zaal, met onder andere Job, Joris en Marieke, Floris Hovers, Ruben Stellingwerf en Social label.

Ruben Stellingwerf

Ruben Stellingwerf is grafisch ontwerper en studeerde in juli 2014 af aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Met zijn afstudeerproject Voorwaarts Mars won hij de ArtEZ Academieprijs Zwolle 2014. Voorwaarts Mars is een lettertype gebaseerd op de loop bewegingen van muziekkorpsen. Ruben komt het idee achter dit Typografische concept toelichten.

Floris Hovers

De Flessenbootjes, de Stoklamp, Plankmeubels, Fixed chair en de inmiddels iconische serie ArcheToys. De ontwerpen van Floris Hovers verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren. Wat overblijft is de essentie – een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Bereikt in een samenspel tussen mens en machine. Veel van zijn producten verraden een ietwat naïeve, speelse benadering. Floris komt vertellen over zijn producten en komt zijn werkwijze toelichten.

Pieter Aarts

Pieter werkt sinds 2014 bij ContentKings, experts in online communicatie. Hij is opgeleid als ontwerper aan de AIVE (1986-1992). Vervolgens was hij werkzaam bij TU/e, Fabrique, Ontwerpwerk en Mijksenaar. Recent werkte hij als senior strateeg bij digital agency Tam Tam. Pieter is in 2011 afgestudeerd als Master of Design Management (MDM) bij EURIB in Rotterdam. Hij is bestuurslid van het Design Management Netwerk (DMN).

Social Label

Er ontstaat iets moois en bijzonders als makers –met afstand tot de arbeidsmarkt- samenwerken met ontwerpers. Het mooie en waardevolle product dat uit deze samenwerking voortkomt, heet Social label. Via de producten wordt het verhaal van de makers verteld en betrekken ze het publiek. Bouwen aan een aansprekende (werk)omgeving en kansen bieden voor kwetsbare groepen is wat Social label wil. Gerenommeerde designers als Piet Hein Eek en Roderick Vos werken mee aan dit project.

Leonne Cuppen - Yksi (moderator van de avond)

Het Eindhovense Yksi is 23 jaar geleden opgericht door Leonne Cuppen, Kees Heurkens en Eduard Sweep. Yksi is actief op drie fronten: Yksi Ontwerp, Yksi Expo en Yksi Winkel. Yksi Ontwerp staat garant voor spraakmakende meubel- en interieurontwerpen. Yksi Expo laat wisselende tentoonstellingen zien die design op inspirerende wijze verbinden met kunst, architectuur en technologie. Yksi Winkel is een volwaardige Dutch Design lifestyle-winkel waar meubels, gordijnstoffen, tapijten, accessoires en cadeauartikelen van bekende Nederlandse ontwerpers en jong talent op een bijzondere manier gepresenteerd worden.

Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door bovenaan de pagina op de website van Pakhuis De Zwijger op de rode knop 'reserveer' te klikken.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden