Ontwerpsalon in Vechtclub

Een nieuw event op het gebied van decoratiebeurzen: Ontwerpsalon. In en in samenwerking met de Vechtclub in Utrecht. In februari 2016.

Organisator van de Ontwerpsalon is Marjolein van Alfen, directeur van Dial M. Zij organiseert dit nieuwe event samen met en bij de Vechtclub XL, waar Jet van Zwieten haar 'partner in crime' is. De Vechtclub XL is een inspirerende ontmoetingsplek in Utrecht met o.a. werkruimtes voor creatieve ondernemers, een restaurant en expositieruimtes.

Veel vaste huurders van de Vechtclub zijn startende bedrijven van ontwerpers van decoratie-artikelen. De Ontwerpsalon mikt op dezelfde doelgroep als exposanten. Marjolein van Alfen: "Veel beginnende ontwerpers vinden een beursdeelname aan beurzen als ShowUp of TrendZ een te grote investering. Als voormalig winkelier had ik echter toch de behoefte unieke items te vinden om te kunnen verkopen in de winkel. Het afgaan van 'open ateliers' is echter erg tijdrovend."

Vandaar dat de initiatiefnemers zelf op zoek gaan naar talenten op dit gebied. Bijvoorbeeld bij de eindexamenexposities van de Kunstacademies in Arnhem, Breda en Utrecht. Daarnaast mogen ontwerpers zich natuurlijk ook zelf aanmelden.

De Ontwerpsalon selecteert vervolgens niet alleen op talent, maar bijvoorbeeld ook op presentatie, productie en leveringsbetrouwbaarheid. Zodat retailers die de Ontwerpsalon bezoeken een selectie krijgen voorgeschoteld die ook zakelijk werkbaar is. Marjolein: "Een mooi alternatief voor de open ateliers dus. Geselecteerde talenten kunnen zich dan in februari voor slechts zo'n € 200 presenteren. "

Van het terrein van het voormalige OPG-complex huurt de Vechtclub 4.500 m2, waarvan 2.500 m2 magazijn, 280m2 bunker en bijbehorende parkeerplaatsen. Het ingang van het terrein ligt aan de Europalaan 2-B, net buiten het centrum van Utrecht.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden